Vive le vin Natuur cavist

WAT WIJ DOEN

Wij verkopen wijn.

Grotendeels afkomstig uit de biologische of biodynamische teelt en via een rechtstreekse samenwerking met de wijnboer. Deze zijn vooral Frans en Italiaans. Bovendien vertellen onze wijnen een verhaal, hebben een echte bodem, zijn afkomstig van kleine domeinen en zijn levend.

Vive le Vin is ook een keukenliefhebber. Wij bieden niet enkel goede wijn maar helpen u ook dé ideale wijn voor uw gerecht te vinden, van de bolo op woensdag tot de Sint Jacobsschelpen met groene curry en bergamot zeste op zaterdag.

Wijn drinken staat voor delen, en daarom organiseren wij ook evenementen zoals een proeverij met een wijnboer die in Luik langskomt, een aperitief in de tuin op een zonnige vrijdag, een Marokkaans etentje in de winter, … (Schrijf u in op de e-news van de winkel om op de hoogte te zijn van al onze activiteiten).


Meer lezen   

WAAR WIJ VANDAAN KOMEN

Er was eens…een burgerlijk Ingenieur, Philippe Devos, die voor zichzelf wilde werken en besliste een wijnwinkel te openen in het klein gebouw voor zijn huis.

Een mooie uitdaging, wetende dat het huis in een woonwijk staat, wijn een beetje overal verkocht wordt en een dergelijke heroriëntering niet zonder risico is.

Onze man liet zich door zijn passie voor smaak leiden, bleef vooral wie hij was en slaagde erin een plaats te maken waar hij niet verwacht werd. Daarbij hoorde ook de fameuze “table d’hote du mardi”, de ontmoetingen met de wijnboeren, de beurzen, de proeverijen, en vooral de mensen die ooit hebben besloten om de deur van zijn winkel open te duwen om te zien, te proeven en te horen wat hij aan te bieden had.

Acht jaar later zijn ze steeds meer die hem vertrouwen. Het klein gebouw wordt te klein, een gunstige gelegenheid doet zich voor: de grond van de buren staat te koop. Er staat een huis op, dat op de boulevard uitgeeft. Het was een bank, het wordt onze nieuwe winkel. Een betere ligging, een grote parking, meer plaats voor de wijn, voor de klanten, voor de voorraad, voor het kantoor. Een kans om te grijpen.

Wij nodigen u uit om het volgende hoofdstuk samen met ons te beleven in Boulevard Emile de Laveleye, 103!


meer lezen   

ONZE WEBSITE

Omdat de wereld groot is en jullie dagen druk zijn, stellen wij u een e-shop voor.

Dat betekent de mogelijkheid om wijn online te kopen. Bijzonder kenmerk: het gaat niet over het gehele assortiment, maar over een dynamische selectie. Een zelfde wijn is maximum één maand beschikbaar en zolang de voorraad strekt.

Indien een wijn niet meer beschikbaar is, wordt hij onmiddellijk vervangen: als er geen meer is, is er nog, maar dan wel een andere.

Anders gezegd: er zijn steeds negen wijnen en altijd nieuwe wijn.

(Bijna) iedereen houdt van wijn, maar je kent niet altijd de smaak van anderen. De oplossing is de cadeaubonnen van Vive le vin.

Eenvoudiger bestaat niet: u koopt de bon online aan, ofwel sturen wij een papierversie per post, ofwel krijgt u een e-versie per mail (goed nieuws indien u maar enkele uren of zelfs minuten hebt alvorens het aan te bieden).

Liever een wijn van uw keuze ontvangen dan verschillen geschenken die eigenlijk toch niet helemaal uw smaak zijn?

Huwelijk, verjaardag, pensioen of welke gelegenheid dan ook: laat ons samen een lijst opstellen van wijnen die u plezier zouden doen. Wij zetten deze dan op onze website. Wie u een cadeau wilt doen kan zijn keuze maken en online betalen. Gemakkelijk, snel en efficiënt.


meer lezen